1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
HAA…in de maat en Spelenderwijs organiseren jeugdcultuurfestival

‘Van Kabaal naar Muzikaal’

Als onderdeel van de Steenbergse muziekvereniging Volharding timmert Spelenderwijs al jarenlang aan de weg met muziekeducatie voor de jeugd.
‘Muziek maken is leuk, en samen met andere kinderen muziek maken is nog veel leuker’, is het devies.

Om dit nog maar eens extra uit te dragen organiseert Spelenderwijs samen met HAA… in de Maat uit Oud-Vossemeer op 26 en 27 mei een spetterend jeugdcultuurfestival. Niemand minder dan de bekende coverband Go for the Groupies verzorgt samen met de muzikanten van Jong Volharding en Opleidingsorkest OVM op zowel vrijdag- als zaterdagavond de muzikale apotheose en afterparty van het festival.
Zaterdag overdag treden diverse jeugd-orkesten op.
Het evenement vindt plaats in de sportzaal en het aangrenzende sportpark de Vossenberg in Oud-Vossemeer.

De toegangskaarten voor beide dagen zijn te koop voor slechts € 2.50 per stuk bij Primera De Gilles aan de Kaaistraat 53 in Steenbergen.

Het thema van het jeugdcultuurfestival is ‘Van Kabaal naar Muzikaal’.
Achter deze titel gaat, een duidelijke gedachte schuil. “Hoe kun je van onsamenhangend geluid maken, met elkaar toewerken naar een harmonieuze uitvoering?” Vanaf vrijdagavond 26 mei tot en met zaterdagavond 27 mei gaan kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar op een muzikale en culturele ontdekkingstocht met elkaar.
Naast muziek maken draait het voor de deelnemers aan het festival vooral om samen veel lol maken. Zaterdag vanaf 12.00 uur zijn er leuke workshops waarbij de kids hun creativiteit kunnen tonen en zijn er activiteiten waarbij sport en spel centraal staan.

Een greep uit het programma:

Dansworkshops verzorgd door Volkan Tasdan van Boogie down
Percussieworkshops verzorgd door Marco Brok
Poppentheather Tamino en de toverfluit met een unieke voorstelling welke 2 keer wordt uitgevoerd.
Heel de dag is goochelaar Sieb aanwezig met de meest bijzondere acts
Muzikale optredens van andere jeugdorkesten
En er zijn nog diverse sport, spel en knutselactiviteiten

Op het festivalterrein zijn standjes met eten en drinken ingericht. “De deelnemers en het publiek moeten zich in allerlei opzichten echt kostelijk kunnen vermaken.

Grande finale
“Op vrijdagavond 26 mei en zaterdagavond 27 mei beginnen de optredens om 19.00 uur.
De sportzaal in Oud-Vossemeer is speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt in een ware rocktempel. De muzikanten van Jong Volharding en Opleidingsorkest OVM laten tijdens dit optreden zien, maar vooral horen, wat je met ‘samenspel’ allemaal kunt bereiken. Er wordt een groot aantal bekende popnummers gespeeld en daarbij wordt het jonge talent bijgestaan door de bekende Steenbergse coverband Go for the Groupies.
Als kers op de muzikale taart sluit Go for the Groupies beide festivaldagen af met een swingende afterparty.

“Door de medewerking van talloze sponsors en een grote groep vrijwilligers zijn wij erin geslaagd om er ook qua kosten een heel laagdrempelig evenement van te maken. Kaartjes voor de verschillende festivalonderdelen kosten € 2,50 per stuk en ook alle andere dingen die wij tijdens ons festival te koop aanbieden zijn vriendelijk van prijs. Op die manier houden wij het leuk voor iedereen en dat is precies wat wij willen. Wij hopen natuurlijk dat we op beide dagen heel veel kinderen en overige bezoekers mogen verwelkomen. Dat verdient zo’n mooi en gezellig opgezet festival.”