Volharding promotieweek

Muziek maken is een geweldige hobby waarbij vriendschappen ontstaan, stress vermindert en sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd. Of je nou twee of tachtig jaar oud bent, je kan er altijd mee beginnen! Om de Steenbergse samenleving hiervan te overtuigen gaat Muziekvereniging Volharding Steenbergen tijdens de week van 20 september laten zien wat de vereniging in huis heeft. Tijdens de promotieweek organiseert Volharding verschillende workshops en concerten om aan alle Steenbergenaren te laten zien wat muziek maken zo leuk maakt en hoe zij bij Volharding hun plek kunnen vinden om deze hobby te beoefenen.

Maandag 20 september
Workshop Spelenderwijs Gummarusschool – Aansluitend aan schooltijd kunnen kinderen van de Gummarusschool een workshop volgen waarin ze kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Leerlingen van de Gummarusschool ontvangen op school meer informatie.

Concert Klein Orkest – Van 19.30 tot 20.00 geeft het Klein Orkest een vrolijk meespeelconcert in de gymzaal van de Gummarusschool. Leerlingen van de school kunnen samen met hun ouders komen kijken en ervaren hoe het is om muziek te maken met een groot orkest. Leerlingen van de Gummarusschool ontvangen op school meer informatie.

Dinsdag 21 september
Workshop Spelenderwijs Maria Reginaschool – Aansluitend aan schooltijd kunnen kinderen van de Maria Reginaschool een workshop volgen waarin ze kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Leerlingen van de Maria Reginaschool ontvangen op school meer informatie.

Concert Harmonieorkest – Van 19.30 tot 20.00 geeft het Harmonieorkest een vrolijk meespeelconcert in de gymzaal van de Maria Reginaschool. Leerlingen van de school kunnen samen met hun ouders komen kijken en ervaren hoe het is om muziek te maken met een groot orkest. Leerlingen van de Maria Reginaschool ontvangen op school meer informatie.

Woensdag 22 september
Proefles kleutermuziek – Na aanmelding kunnen kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool gratis deelnemen aan een vrolijke muziekles waarbij ze leren zingen en spelend leren musiceren. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. De les is op de Maria Reginaschool en duurt van 12.30 tot 13.00.

Concert Percussiegroep – Van 18.30 tot 19.00 lekker even knallen met de percussiegroep. Ben jij geïnteresseerd in drummen? Dan moet je hier bij zijn! Dit concert vindt plaats in ’t Cromwiel.

Donderdag 23 september
Proefles babymuziek – Na aanmelding kunnen ouder en baby/dreumes (0 tot 2 jaar) gratis deelnemen aan een ontspannen muziekles gericht op het samen ervaren en beleven van muziek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. De les is op de Maria Reginaschool en duurt van 10.30 tot 11.00.

Proefles peutermuziek – Na aanmelding kunnen ouder en peuter (2 tot 4 jaar) gratis deelnemen aan een vrolijke muziekles gericht op het samen spelen en leren aan de hand van muziek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. De les is op de Maria Reginaschool en duurt van 11.15 tot 11.45.

Proefles Spelenderwijs Speel!tuin – Na aanmelding kunnen kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool gratis deelnemen aan een vrolijke muziekles waarbij ze leren blokfluiten, noten lezen, zingen en spelend leren musiceren. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. De les is op de Maria Reginaschool en duurt van 14.15 tot 14.45.

Workshop Spelenderwijs Nieuwe Veste – Aansluitend aan schooltijd kunnen kinderen van de Nieuwe Veste een workshop volgen waarin ze kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Leerlingen van de Nieuwe Veste ontvangen op school meer informatie.

Concert Muzieketiers – Van 19.30 tot 20.00 geven de Muzieketiers een vrolijk meespeelconcert op het schoolplein van de Nieuwe Veste. Leerlingen van de school kunnen samen met hun ouders komen kijken en ervaren hoe het is om muziek te maken met een groot orkest. Leerlingen van de Nieuwe Veste ontvangen op school meer informatie.

Concert Persi Swing Collective Bigband – Van 19.30 tot 20.00 geeft het Persi Swing Collective een vrolijk meespeelconcert in de Vaert. Leerlingen van de basisschool de Pius X kunnen samen met hun ouders komen kijken en ervaren hoe het is om muziek te maken met een groot orkest. Leerlingen van de Pius X ontvangen op school meer informatie.

Vrijdag 24 september
Workshop Spelenderwijs Pius X – Aansluitend aan schooltijd kunnen kinderen van basisschool de Pius X een workshop volgen waarin ze kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Leerlingen van de Pius X ontvangen op school meer informatie.

Concert Muziek Maten & JONG Volharding – Lekker even swingen met deze frisse jeugdorkesten van Volharding. Later meer informatie over de tijden en locatie!

Zaterdag 25 september
Concert Klarinetkwartet – Van 13.30 tot 14.15 in de Gummaruskerk.

 

Lid worden
Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook muziek komen maken bij Volharding? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie over het lidmaatschap!